Hvorfor gør de andre ikke bare som mig – det kan da ikke være så svært?

Hvorfor gør de andre ikke bare som mig – det kan da ikke være så svært?

Har du stillet dig selv det spørgsmål? oevelse-taelnt-registerering

Svaret ligger i din hjernens talenter. Når hjernen har et talent for en opgave, er den ni gange hurtigere til at udføre opgaven, men når hjernen har talent for noget, har den også svært ved at forstå, hvorfor andre ikke har det samme talent! Vi undrer os over, hvorfor de andre ikke kan det samme som os – for det kan da ikke være så svært!

Mange forbinder talenter med synlige talenter – såsom at synge, danse, spille fodbold osv. – men der findes en hel talent-verden, som er mere eller mindre ubevidst for de fleste mennesker.

Gallup har, som de eneste i verden, undersøgt talenterne. Deres undersøgelser viser, at der findes utallige talenter, hvoraf 34 talenter er de mest gængse hos os mennesker.

12-14 af dem er vores top-talenter – dem, vi får energi af at bruge. De efterfølgende 10 talenter ligger i vores rygsæk – dem har vi har adgang til, men vi bruger energi på dem. De sidste 5 er vores non-talenter – dem bliver vi drænet af.

Adfærden, som udspringer fra et talent, deles af os mennesker, men kombinationen af talenters sammensætning er unik for hvert enkelt menneske.

Det spændende og værdifulde ved at arbejde med talenter er, at talenter er i spil hele tiden, og vi kan aktivere menneskers passion ved at have fokus på talenternes unikke sammensætning. Vi får energi af at bruge vores talenter, og ved at aktivere talenterne opstår meningsfuldhed, motivation, effektivitet og arbejdsglæde.

Læs mere her: http://www.gallup.com/businessjournal/182378/one-people-possess-talent-manage.aspx?g_source=talent&g_medium=search&g_campaign=tiles

Når vi beskæftiger os med noget, som ikke er vores talent,  altså vores non-talent, bliver vi trætte, drænede og udfører eksempelvis opgaver med et dårligere resultat. Står dette på over en længere periode, bliver resultatet ofte en følelse af stress, meningsløshed og lav motivation.

 

Kender du dine talenter? Dine kollegaers talenter? Din partners talenter?

Det er den verden, som jeg åbner for, når jeg holder foredrag, coacher teams og enkelte personer.

På et foredrag, en team-dag eller et kursusforløb med fokus på talenter kan du opnå at:

  • optimere din ledelsesstil i forhold til både medarbejdere og ledelsesopgaver
  • få et team til at kende til hinandens talenter, så samarbejde og opgaver kan løses endnu mere effektivt
  • rekruttere bedre, fordi du kan se, hvilke personer, der har et naturligt talent for salg, koordinering, bogføring, etc.
  • minimere stress
  • minimere fejl, frustrationer og konflikter
  • lære at skrue op og ned for talenterne, så du ikke ”spænder ben for dig selv”

Havde ved en tidligere lejlighed oplevet Iris.
Igen oplevede jeg Iris som et meget professionelt menneske som sætter sig for at gøre sig umage.På hendes autentiske måde og sympatiske måde, serverer hun budskabet på en spændende og inspirerende måde.
Jeg føler mig inddraget og får virkeligt en på indsigt/lære fronten.Hvad der så er endnu bedre, bliver det serveret på en måde hvor Iris inddrager sig selv og hendes erfaringer, som giver ægtheden et yderligere boost.Jeg føler jeg i dag på en mere social intelligent måde,kan navigere rundt på alle fonter i mit netværk.

Allan Kristensen

Iris Engelund, www.irisengelund.dk sæt dit talent i spil

Vil du vide mere om talenter?

Skriv din e-mail her og modtag løbende ny viden inden for strategisk talent-udvikling og hør om de erfaringer og resultater, der bliver skabt ved at sætte fokus på talenter. 

Du vil modtage viden ca. 12 gange om året. 

 

Du er hermed lukket indenfor i klubben. Glæd dig til masser af viden!