Passion hænger sammen med stimulering af hjernens talenter

Passion giver livskvalitet, motivation og arbejdsglæde. At finde vores passion er noget, vi alle bør stile efter som mennesker. Vi bliver mere effektive, produktive og glade, når vi arbejder passioneret.

Men hvordan finder man sin passion, som kan udløse det store drive og potentiale, vi har i os?

I mit arbejde med at afdække talenter, kan jeg hjælpe med at åbne folks øjne for deres sande passion. Vores passion hænger nemlig meget sammen med, om vores hjernes talenter er stimulerede eller ej.

Vi har via vores liv og erfaringer skabt forskellige ”wires” i vores hjerne og disse er blevet vores hjernes talenter. Vores talenter er de ting, vi er dygtige og hurtige til og dét, som falder os lige for. Når disse wires – også kaldet neuroner – stimuleres, øges vores meningsfølelse og derved også vores effektivitet. Jo flere neuroner, der er stimuleret i vores arbejdsopgaver, jo mere meningsfølelse har vi, når vi udfører disse opgaver, og jo mere passionerede er vi.

Hvis vi ikke er stimulerede, keder vi os, vi er demotiverede og vi bliver stressede. Hjernens talenter kræver ”mad” – altså stimulans – og kan spille os et puds, hvis vi ikke er klar over dette. Hvis man for eksempel er meget målrettet som person, vil man altid stile efter mål og motiveres af dét, man kalder for ”Goal setting”. Har man et stærkt målrettet talent, er man ofte også hurtig til at nå i mål og opnår generelt mange mål. Og det er netop her, at der sker noget med vores talent, som vi skal være opmærksomme på. Så snart målet er nået, forsvinder spændingen og drivet ved det samtidig. Talentet søger ny stimulans. Får man det ikke, demotiveres man.

Ud fra denne simple forståelse af vores hjernes talenter, kan vores passion faktisk afkodes og der kan arbejdes aktivt med, hvordan vi kan øge vores effektivitet og vores drive, samtidig med, at vi bliver mindre stressede. Resultatet er øget livskvalitet, motivation og arbejdsglæde!

Mange spørger ind til min energi og drive; ”Hvor kommer det fra?”

Til dét kan jeg svare, at mit arbejde med at få talenter i spil hos de virksomheder og mennesker, jeg arbejder med, er min store passion og det giver mig en enorm energi og livsglæde. Jeg får lov at dyrke mine egne talenter ved at undervise, inspirere og strategisk udvikle virksomheder og mennesker, blot ved at aktivere de talenter, der allerede er tilstede hos folk.

Passion kan ses i øjnene på mennesker. Har du kigget dig selv i øjnene? Har du fundet din passion?

  • Udnytter du dit talentpotentiale?
  • Kender du dine talenter? Er dine talenter i spil, så du kan leve og arbejde passioneret og motiveret?
  • Er din virksomheds talentpotentiale udnyttet?