Innovation skal redde virksomheder

Innovation skal redde virksomheder 

Vi befinder os lige nu i begyndelsen af den fjerde industrielle revolution og den er mere betydningsfuld og mere omfattende end noget, menneskeheden før har været vidne til.

Nye teknologier forener de fysiske, digitale og biologiske verdener og resulterer i kunstig intelligens, 3D-printning, DNA-sekvensering og bærbar teknologi indbygget i tøj eller gadgets. Disse teknologier er først og fremmest designet til at forbedre vores liv, men med dette væld af muligheder kommer også udfordringer og potentielle risikoelementer. Det tvinger os til at genoverveje, hvordan vi bruger teknologien og endda, hvad det betyder at være et menneske (Schwab 2018).

Teknologi kan ikke erstatte mennesker

Innovation og den teknologiske udvikler berører ALLE brancher og det er noget, ALLE må forholde sig til. Og selv om den teknologiske udvikling har overtaget flere jobs og arbejdsprocesser, som mennesker før i tiden stod for, betyder det ikke, at personerne er blevet erstattet. CEO og grundlægger af Fetch Robotics, Melonee Wise, påpeger netop at “i bankindustrien overtog hæveautomaterne en del af bankfolkenes primære opgaver, hvilket til gengæld gav de ansatte nye muligheder for at udvikle sig og fokusere på andre områder og opgaver, som gjorde dem i stand til at tilbyde en bredere vifte af finansielle services til deres kunder.” Målet med innovation og teknologi er altså ikke at erstatte mennesker, det skal derimod nærmere ses som et middel eller værktøj, ledere kan bruge til at udvikle deres medarbejdere – ikke til at fyre dem (Harvard Business Review 2018).

Innovation kræver tværfagligt samarbejde

Mange af os forbinder innovation med introduktionen af nye teknologier og opfindelser, men innovation er meget mere end dét. Hvis man som virksomhed vil opnå større udvikling og mere innovation, må man først skabe et arbejdsmiljø og en organisationskultur, der understøtter innovativ tænkning.

Dét kræver, at man investerer tid, penge og energi i ansættelser, uddannelse og belønning af medarbejdere, hvilket kan virke meget overvældende og som en uoverskuelig opgave at tage hul på.

For hvor skal man starte? Det første – og vigtigste skridt – er blot at anerkende behovet for denne udvikling. Som ledere skal man helt konkret begynde at spørge ind til medarbejderne; høre hvad de arbejder på, hvilke muligheder ser de selv for deres projekt i fremtiden?

Hvilke udfordringer har de? Hvordan kan ledelsen hjælpe til at løse disse problemstillinger? At stille sådan nogle spørgsmål vil engagere medarbejderne til at deltage aktivt i at udvikle innovation (Business Improvement Architects 2018)

Revolutionen er over os

Én af de største udfordringer, virksomheder står over for i dag, er det “Skill-gap”, der er opstået, som følge af den rivende teknologiske udvikling, vi oplever netop nu. Og gappet bliver kun større, hvis vi ikke aktivt gør en indsats for at følge med udviklingen.

Fordi teknologien erstatter flere opgaver og jobfunktioner hurtigere og hurtigere, bliver det ligeledes i højere grad essentielt, at virksomheder formår at uddanne og udfordre deres medarbejdere, nye som gamle, eller også må de tage de hårde konsekvenserne af at stå med en medarbejderstab, hvis evner og talenter er forældede.

Hele HR-faget trænger til en revolution og det er netop derfor jeg vil disrupte talent-begrebet. Jeg er enig med Enrica Sihinolfi, co-founder og CPO (Chief People Officer) ved Opportunity Network, når hun siger, at “Det er tid til at fokusere på mennesker. Det er tid til at lytte til folks behov for fleksibilitet, global omstillingsparathed, tilhørsforhold og uddannelse. Mennesker har brug for at føle sig betydningsfulde og indflydelsesrige, og det er op til virksomhederne at udvikle systemer, som tillader medarbejderne at udvikle sig og bruge deres talenter” (Forbes 2016).

Hvordan forhindrer vi, at vores talenter forlader vores virksomhed?

Vi lever netop nu i en tid, hvor fastansættelse ikke længere er det primære mål for medarbejdere. Udviklingen i HR-faget er lige nu på vej i to retninger:

  1. Varetagelse af traditionelle HR opgaver og
  2. “Talent-rentention” (talentbevarelse)

(Forbes 2016)

Men hvis fastansættelse ikke længere er det primære mål, hvordan kan organisationer så bedst muligt kultivere deres talentmasse og så vidt muligt undgå at have en konstant roterende svingdør for medarbejdere med gode evner og viden, der forlader virksomheden? Undersøgelser viser, at tæt på 40% af interne omrokeringer af såkaldte “talenter” ender med at fejle. Men hvorfor? Og hvad adskiller virksomheder, der har bevist, at de succesfuldt kan motivere og kultivere deres talenter, fra dem, der ikke kan? (Harvard Business Review 2010)

______________________________

Det er de færreste virksomheder eller personer, der har et konkret bud på, hvordan man kommer i gang med strategisk talentudvikling. Men det har jeg!

Jeg har et kvalificeret bud på et talentudviklingskoncept, der virker! Jeg kalder det – Sæt dit talent i spil. Dette koncept har jeg udviklet på baggrund af mine mange års forskning og mit intensive arbejde med talentudvikling. I løbet af de seneste år, har jeg holdt foredrag for over 10.000 mennesker, arbejdet strategisk med talentudvikling i både store og små virksomheder, samt talent-coached både ledere, teams og private personer.

Jeg kan tilbyde dig og din virksomhed et spændende og tankevækkende indblik i, hvordan du kan arbejde konkret og simpelt med talentudvikling i form af foredrag, teamdage, strategiforløb og individuel talentcoaching. Resultatet er, udover et markant løft i effektivitet og vækst, at fokus på talentudvikling giver et positivt løft i samarbejdet, motivationen og arbejdsglæden. Udbyttet af et foredrag er, at virksomheden eller teamet får et fælles ”talentsprog”, der vil åbne op for en ny og anderledes kommunikation og samarbejdsform.

Hvis du skulle være interesseret i at høre mere om, hvordan talentudvikling kan være med til at løfte din virksomhed og dine medarbejdere, er du meget velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende snak om dine og jeres behov.   

Kontakt

Mail: iris@playyourtalent.com
Tlf.: 61 43 63 43

Kilder